Hei!

Besøk oss gjerne i sosiale medier!

Hva er forskjellen på råkakao og kakao?

Hva er forskjellen på råkakao og kakao?

Den største forskjellen på sjokolade med råkakao og sjokolade uten råkakao, er ikke ingrediensene - men hvordan kakaoen har blitt behandlet.

Sjokolade kommer i mange ulike former - felles for dem er kakao. Kakao inneholder en rekke stoffer som gjør at den klassifiseres som supermat. I sin opprinnelige form er kakao blant annet rik på magnesium og fiber. Næringsstoffer vi helst vil ha i oss når vi spiser god sjokolade.

Not all chocolate is created equal
I tradisjonell fremstilling av sjokolade eller kakaopulver ristes kakaobønnene vanligvis i 10-30 minutter på en temperatur mellom 120-130 grader. I fremstilling av råkakao blir ikke bønnene brent - kun soltørket og fermentert. Dette er en prosess som gjør at de aller fleste næringsstoffene fra kakaoplanten er intakt i det ferdige produktet. Dermed får du også i deg de gode næringsstoffene fra kakakobønnen.

God smak og gode næringsstoffer - det er derfor vi digger råsjokolade. HER kan du lese mer om våre kakaoprodukter.

Raw brownie

Raw brownie

Helt rå kakao

Helt rå kakao