Aprikosekjerneoljen fremstilles ved ekspellerpressing og lettraffinering av aprikosekjerner som inneholder opptil 45% olje. Det aller meste av aprikosekjerneoljen lettraffineres så den passer til bruk i kosmetikk. Oljen er halvfet lysegul og nesten uten lukt og smak. Den minner i sin fettsyresammensetning om både mandelolje og ferskenkjerneolje, da det er oljesyren som er den dominerende komponent. Oljen er ikke Kosher sertifisert. Holdbarhet 2-3 år. FETTSYRE INNHOLD Enkeltumettede fettsyrer – 62% Flerumettede fettsyrer – 31% Mettede fettsyrer – 7% MASSASJE / TERAPI Oljen passer bra for tørr og aldrende hud. Samt for sensitiv rødflammet hud. Den gjør huden myk, smidig og elastisk. En fin massasje blanding som gir god glid uten å virke for fet: 40 ml aprikosekjerneolje 40 ml tistelolje 20 ml solsikkeolje 1 ml eVitamin pluss eventuelt eteriske oljer Aprikosekjerneolje er et godt alternativ til mandelolje for de som ikke tåler den. HUDPLEIE / KOSMETIKK Aprikosekjerneoljen er en halvfet olje som brukes i ulike lotions og kremer. Spesielt i produkter for tørr og aldrende hud. Den tilfører huden næring og gjør huden smidig og elastisk. Oljen tåles godt av de fleste hudtyper. Oljen oksyderes ikke så lett og har god holdbarhet, men bør likevel ikke oppvarmes til høy temperatur. MEDISINSK KOSTTILSKUDD. Aprikosekjerneolje egner seg ikke som kosttilskudd. MATLAGING Aprikosekjerneolje er lite brukt i matlaging. SIKKERHET Vi er ikke kjent med spesielle sikkerhetsrisiko ved bruk av aprikosekjerneolje til hudpleie og terapi.
6933_s.jpg 6933.jpg